Nya rabatter och vårstädning!

Spread the love for gardening!

Ja det är tiderna man har längtat efter! Eller hur!
Finns det något bättre än att få sätta igång med planerna som har legat och grott hela långa vintern? 🙂

Här blir det en förlängning av en rabatt som vi påbörjat tidigare men som inte riktigt hanns med. Nu är den iallafall planerad färgmässigt (min uppgift!) och till och med maken är med på formerna! Det är viktigt det! För hur bra planer jag än har kommit på under vintern (det har en förmåga att bli många och stora) så kan dessa raseras bara jag öppnat munnen och berättat vad jag har tänkt ut… och jag vet ju att det är så…men jag kan ändå inte låta bli att komma på nya idéer. Men två huvuden tänker bättre än ett och så är det ju bra om han är med på planerna…eftersom han ändå får vara med och genomföra dem i form av grövre arbete om sådant behövs. Jag klipper inte gräset så han får ha en tumme med i formerna så att även gräsmattan ska vara snygg.

Sköna april har inte riktigt levt upp till förväntningarna ännu, vi är ute medan snön öser ner över oss. Men är man ledig och det är ljust ute så är det oftast trädgårdsgrejer som sker….och det är ju så kul att göra sånt här tillsammans! <3


Några av skottkärrorna får oxå vara med på bild! Min rosa snygga är välanvänd så färgen släpper och lämnar efter sig rosa sjok där jag passerar….men jag var skitsnygg när den var ny och jag hade matchande tröja till!

När jag gör nya rabatter lägger jag tidningspapper direkt på gräset. Dagen till ära så är det Dagens Industri som läggs som underlag. Det kan ju egentligen vara vilken tidning som helst som är i den papperskvaliteten men just DI är faktiskt bra mycket tjockare än vår lokala dagstidning så det blir bättre med något som verkligen är tjockt och täcker ordentligt.

Efter att tidningslagret är lagt fyller vi på med köpejord ca 30cm. Då vi alltid har projekt på gång och rabatterna blir stora så köper vi oftast jord på lastbil.

Ska vi plantera tex rosor så har jag en annan metod för att plantera dem, men det får jag berätta om i ett annat inlägg.

Jag har också börjat klippa ner perennerna då det går fort ute nu och jag har stor trädgård! Det är inte så jobbigt arbete nu när jag har min Gardenaklippare med mig! Har haft den några år och den är verkligen min allra bästa maskin!

Klippet som blir från perennariset klipper jag till mindre bitar och låter ligga i rabatten. Det blir finfin mulchning och skyddar de uppstickande små knopparna från den värsta vårkylan. Just nu sr det lite stökigt ut men sen när allt det gröna täcker det vissna tänker man inte på det längre och maskarna blir glada!


Nätterna är fortfarande kalla och vi hade minusgrader häromnatten. Men då dagarna är varma så spricker knopparna upp och det syns verkligen att det växer både här och där!

//Trädgårdshälsningar
Lillianna

2 thoughts on “Nya rabatter och vårstädning!

 1. En sådan gardenaklippare ska jag önska mig! Tur att jag alldeles snart fyller år 🙂
  Gör du något med kanterna på dina nyanlagda rabatter eller hur får du gräset att inte äta sig in i dem?

  1. Hej!
   Nä jag gör inget med kanterna men planterar en bit in. Sen kantskär jag året efter när jag tycker att det börjar se stökigt ut. Har fundering på en sån där som man sätter på hjulhackan men det är inget vi skaffat än.

   //Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *