Nu har jag hittat något mer att samla på!

Spread the love for gardening!

Pelargoner! De har jag knappt ens tittat efter förrut….men de som jag köpte som slit och slängblommor och ställde in i garaget förrförra vintern (kom igång sen förra sommaren) har nu stått ute i vårt nya Glashus och blommat hela vintern!

Så nu är jag såld!

//Lillianna

6 thoughts on “Nu har jag hittat något mer att samla på!

  1. Tack Yasmin!
   Ja det verkar ju finnas hur många olika sorter som helst så det ska nog gå bra att få ihop en liten lagom samling! 🙂

   //Lillianna

 1. Hej,
  Vilken trevlig blogg jag tittade in till. Jag har också haft en period med Pelargonfrossa, samlade på massa olika sorter färger och former. Var med i Pelargonföreningen ett tag och bytte sticklingar kors och tvärt över landet. Det var kul!

  Iår blir det Dahlior jag ska samla på och fortsätta med medelhavsväxterna jag började med för några år sedan. Har också sått några gammeldags kulturväxter som gurka och sockerärt. Fröer jag hittade i en genbank. Luktärtor av olika sorter står också nu och väntar på att titta upp ur sina krukor.

  Trevligt lördag

  1. Hej Margareta!
   Vad kul att du tycker bloggen verkar trevlig! Det gör mig glad att höra!

   Jag har inte riktigt börjar köpa/byta Pelargon sticklingar än (men jag kollar i några grupper så det kanske inte dröjer ås länge). Tänkte försöka köpa några plantor när jag ser något intressant. Behöver inte ha några dyrgripar utan hellre bara såna jag tycker är snygga.

   Är också på jakt efter några Medelhavsväxter till 🙂

   //Lillianna

 2. Vilken fin blogg du har! Pelargoner är härliga blommor, jag har och har haft en del under åren. Nu ska jag försöka få tag i Årets pelargon, minns inte namnet just nu, men den ser fin ut på de bilder jag sett på den.

  1. Åh, tack Ulla!
   Ja pelargoner verkar vara kul! Det kan nog bli några fler skulle jag tro….men jag ska spontanshoppa dem så jag får ta det lilla lugna tills jag får ut och turista igen. 🙂
   Årets pelargon är väl Astrid? Sen har ju Estelle kommit oxå och den verkar bli populär.

   //Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *