Nu är en hektisk tid!

Spread the love for gardening!

Maj är här och det typ brinner i baken på de flesta trädgårdsmänniskor…allting exploderar och ogräset växer en över knäskålarna bara man vänder sig om.

Rabatterna som alldeles nyss var fulla av brunt visset från förra året är nu spirande och livskraftiga.
Jag rensar ogräs, klipper rosor, klipper ner visset från förra året och smider planer…
Ryggen känns som om den snart går av på mitten, handlederna värker, knäna knorrar efter allt knäkrypande som de inte är vana vid och snoret rinner från allt pollen som är överallt….men är det inte UNDERBART så säg!!
Stoppa tiden!

Vi har haft aprilväder hela maj. En kort sväng blev det toppenväder och temperaturen närmade sig uppemot 26-27 grader. Då passade vi på att resa iväg till en sjö och bada. Det var friskt och underbart!

Dammen är igång. Fyllt på lite vatten som dunstat, startat reningen och räknat fiskarna.
Idarna var uppe en sväng och sen gick de ner i djuphålan igen och höll sig borta flera veckor. Nu har de flesta kommit upp igen och de simmar snabbt som attan…så det är inte lätt att räkna dem.
Misstänker att jag hade rovfågelbesök eftersom de gömde sig så länge och innan de gjorde det tror jag att jag kunde räkna in alla. Nu har jag inte sett dem samtidigt på samma plats igen så det finns en risk att någon blivit fågelmat.

Sen var vi på Ölands spirar, men det får bli i ett eget inlägg trädgård för trädgård.

I silverrondellen är pionerna höga och bygger på sina knoppar Ganska många av dem i den här rabatten är köpta från Graefswinning och jag har inte sett dem blomma ännu.
Men nu i år hoppas jag på att några av dem ska bekänna färg!

Jag klurar på en idé för bloggen oxå. En dagbok! Kanske inga bilder, bara text…men betydligt oftare…hm, kan det vara intressant?
Och sen skulle jag vilja bjuda in svenska privatträdgårdar som gästbloggare och som får komma med några inlägg om sin trädgård….nån som är nyfiken och vill vara med?

//Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *