Nu är det mera rosor på önskelistan igen!

Spread the love for gardening!

Förra året köpte jag från Kordes, från deras webbshop. Det gick ganska bra. 🙂

Jag har ganska många sorter både från Tantau och från Kordes efter att ha besökt de båda flera gånger på plats i Tyskland.
De är verkligen fina plantskolor att besöka! Rekommenderas verkligen! 🙂 Ganska olika stil på dem så väldigt kul att besöka båda. Räkna dock inte med att de talar engelska eller tar kort.


I år tänkte jag testa Tantaus webshop.
Bilden är från deras webshop. https://www.rosen-tantau.com/en/buy-online/adr-roses/

Doft är trevligt och även att de är hyfsat resistenta för mjöldagg och svartfläckssjuka. Nu verkar ju tyvärr barkfläckssjuka vara det största problemet för rosor i Sverige, i allafall om man kollar på vad som pratades om på diverse rosenforum förra våren och då gäller det att inte vara blyg med sekatören! Klipp klipp!

Jag gillar ADR rosor, de är ju såna rosor som fått väldigt fina betyg och bra nomineringar. I övrigt tittar jag på höjden och på vilken härdighet de anger för rosen. Sen väljer jag ju för färgen förstås. Färgen är prio!


För min trädgård i zon 2 med lera fungerar 2 stjärnor helt OK. De som har 1 stjärna verkar frysa mer lite mer….och jag undviker dem i möjligaste mån.

Nu väntar jag på svar från Tantau om det går att få en leverans skickad till Sverige. Jag beställer helst inte barrotat utan satsar på de som har lite mer rötter i en kruka. De kostar lite mer men det är det värt! Jag vill ha blomning första året!

Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *