Lucka 9

Spread the love for gardening!

Lucka 9 i julkalender 2022.
Kantskärning!

Kantväxter förtjänar att följas tätt av kantskärning.
Kantskärning är ett snabbt sätt att snygga till i trädgården. Det räddar förstås inte allt men kan vara en enkel utväg om det behöver ett ryck någonstans.

Hur man då gör sina kanter diskuteras med jämna mellanrum i alla trädgårdsforum.

Vi som har styv lera provade den populära Lucko-kantskäraren som är en rejäl doning (rätt dyr oxå!) med skarpt blad. Det känns som om man ska ut och cykla med det där handtaget. Man håller i handtaget med båda händerna och tycker hela verktyget framför sig. Längst ner sitter skärblad som ska skära av jorden både i sidled och en bit till.

Extremt tungt tyckte maken!!
Så nej den var inget för oss! Inte i vår lera!

Jag fortsätter med med min traditionella kantskärarspade. Den är helt i metall och har ett blad som är kluvet på snedden just för ändamålet, men jag har förstås böjt den x antal ggr…. ett under att den inte gått av än!

Jag tar ca 1dm i taget med den. Hoppa upp på spaden och böja upp jorden med ett plopp. Sen får jag krypa på alla 4 och lyfta på jordblocken för att lägga dem upp och ner alternativt ta bort dem. Det tar sin lilla tid men blir snyggt!

I ett kommande liv drömmer jag om en platsgjuten platt betongkant runt om alla rabatter men det lär nog få fortsätta vara i drömmarnas värld….

//Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *