Lucka 18

Spread the love for gardening!

Lucka 18 i julkalender 2022.
Fotografera mera för att matcha och planera!

Snygga matchningar är inte alltid så lätt att få till.
Inspiration finns det i vårt digitala samhälle rätt gott om, men sen att kunna skapa det själv är en annan sak.

Vi blir överösta av intryck från sociala medier, det svämmar över av bilder i reklam på internet, TV och överallt dagligen och det är inte lätt att sålla i flödet och faktiskt göra något vettigt av det.

Men en sak som du kan göra själv är att fotografera dina rabatter, dina områden eller dina platser där du vill göra något. Fotografera gärna samma vinkel och vid olika tidpunkter på året.

Här är en rabatt som ligger i full sol. Den innehåller en ros Marguerite Hilling som kommer att bli flera meter hög och flera meter bred så småningom. Runtom rosen växer Pioner, några aklejor, Nejlikor i framkant och flera buskar med gula blad. Huvudfärgerna är rosa, vinrött och gula blad.
Men det ser lite tomt ut i rabatten på flera ställen.
Kanske tog det sig inte just där eller så var det där jag hade grönkålsplantorna förra året. Hade nog tänkt ha något annat i grönsaksväg där men Mangolden som jag sådde grodde inte.

Jag har ritat på de ställen där jag funderar på vad som saknas.

Istället för att bara sätta dit något funderar jag på vilken färg det är jag saknar. Ett alternativ skulle kunna vara att sätta dit något rödbladigt eller rödblommande som kan ta upp färgen i den vinröda Aklejan. För den som tittade noga på den första bilden så står det faktiskt några yttepytte Alunrötter där i den största cirkeln. Men då de inte är speciellt starkväxande av sig kommer jag få vänta fler år på att de ska fylla sin plats
Kanske roligare att då klura ut något annat….

Ett annat mer enkelt alternativ är att sätta dit något som mestadels är grönt Tex göra flera Ligusterbollar. Det tar ju lite tid det med men det skulle ju kunna bli fint.

Ett tredje alternativ är att sprida ut Nejlikan ännu mer så att det täcker bättre. Kanske flytta dit lite fler Aklejor för just den färgen har jag gott om.

Så här jag jag sitta och klura lite….sen får jag se vad det blir när det är grävtider igen!
Hur gör du?

//Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *