Lucka 14

Spread the love for gardening!

Lucka 14 i julkalender 2022.
Verktygsförvaring?

Som trädgårdsägare finns det en mängd med verktyg i olika modeller. Det kan vara stora, små, långa eller korta. En del är vassa och behöver ha skydd på sig medan andra är så pass otympliga att det inte går att bära runt på dem.

Vi vill ju helst ha dem med oss och vi vill helst veta var de är om det är så att de måste förvaras någonstans.

Så hur gör man då egentligen för att få en praktisk verktygsförvaring?
Ja, jag är fel person att fråga! Helt klart! 😀

Jag har nästan alltid arbetsbyxor på mig när jag är ute i trädgården. Det är såna där som snickare använder med knäskydd och stora, för att inte säga enorma, utanpåfickor.
I dessa fickor bär jag runt på sax, sekatör, ogräsjärn, tång, etiketter, elkabel och diverse jord!
Ja, jag har faktiskt gjort hål i den ficka där jag har ogräsjärnet bara för att jorden ska rinna ut för annars bär jag runt på flera dl jord. Just dessa grejer vet jag alltid var jag har! De tappar jag inte bort!

Men de där större grejerna är det svåraste. De blir lätt stående på någon plats och så får jag springa runt och leta efter dem när jag vill använda dem. Speciellt om det är sådana verktyg som både jag och maken använder regelbundet. Tex räfsan är en sån. Då kan jag leta ihjäl mig!
Varför har vi inte flera kan man undra?
Ja det undrar jag ofta när jag springer runt och letar efter den! Eftersom vår tomt är drygt 100 meter lång kan det bli några vändor fram och tillbaka innan jag hittar vad jag söker. OM jag hittar den. Det är inte alltid säkert eftersom han och jag har helt olika syn på vad som är bra ställen att ställa ifrån sig saker på.

I alla fall så försöker jag ställa ’mina’ grejer på samma ställen hela tiden, just för att det ska vara enklare att hitta dem. Det här är ett sånt där ställe.

Under den stora rönnen. Inte det vackraste förstås… men det har ändå blivit en bra plats att ha dem på. Lite centralt kanske jag skulle kunna säga.

Andra bra platser finns det förstås också och det gäller ju då att försöka minnas var dessa är…
Hur gör du?

//Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *