Lucka 13

Spread the love for gardening!

Lucka 13 i julkalender 2022.
Midsommar eller Lucia!

En krans av blommor eller en krans av glitter? Det är frågan!
Vi gillar nog att ha något i håret helt enkelt! Oavsett om det är en krans eller en slinga.

I midsommartid är sommaren på ingång och det doftar gott av de syrener som blommar lite senare. Vi binder kransar till barnen och plockar våra 7 blommor att lägga under kudden. Helst ska de väl vara vilda förstås. Är vi lyckligt gifta kanske vi hoppar över det där med att plocka de sju blommorna men visst är det ändå en påminnelse om att vi säkerligen har gjort det någon gång, kanske när vi var barn.

I Luciatider är den lycklig som får bevittna ett livs levande Luciatåg istället för att se det på TV. Det är verkligen vackert och känner man någon som går med i tåget är det ju ännu mer njutbart. Klädda i vitt med tända ljus och lugnt framskridande blir vi varse om att det snart är jul.

Både Lucia och Midsommartider får mig att tänka på vitt. Det finns ju trädgårdar som går helt i vitt så jag är nog inte ensam om att uppskatta det som blommar i vitt. Men eftersom jag även gillar färg så har jag inte lyckats att skapa en helt vit rabatt eller ett helt vitt rum i trädgården. Jag har faktiskt påbörjat på flera ställen men så slinker det in någon annan färg och så vips är det inte längre vitt i fokus alls.

Syrener är tacksamma och också en växt som man kan samla på! Det finns ganska många olika. Både namnsorter och arter. Jag har några olika men det kan definitivt vara intressant att skaffa fler.
Här är den nästan helt vita skönheten ’Beauty of Moscow’ tätt flankerad av den vilda Hundkexet.

Både Lucia och Midsommar är högtider som är stämningsfulla för att de betyder så mycket för så många. Vem älskar inte sommarnatten som kan vara den mest underbara natten på hela sommaren? Och vem älskar inte Lucia med ljus i håret?

För att inte tala om doften av syrenerna? Det är nog ett av de starkaste doftminnena som jag har!

//Trädgårdshälsningar
Lillianna
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *