Lucka 12

Spread the love for gardening!

Lucka 12 i julkalender 2022.
Att skapa höjd!

Vår trädgård är platt. Ja den är verkligen helt platt. Och inte heller finns det någon sten eller berg i dagen som kan skapa lite höjdskillnad. Det är visserligen en svag lutning på hela tomten men platt är det!

Så för att inte ha en tom fotbollsplan där man kan se hela tomten i ett svep så är det viktigt att bryta av med saker på höjden. Som stoppar blicken. Som gör att man får ta en sväng runt något för att komma vidare.

I vår trädgård har vi använt oss av häckar, buskar och träd. Utöver det finns det några portaler och andra byggnationer som skapar höjd och bryter blicken. På en del stöd klättrar det något, på andra är det växter som är på tillväxt och som förhoppningsvis ska klättra högt upp och mjuka till det, så småningom.

I den här bilden är det en Kopparlönn till vänster i bild. Sen kommer en väldigt högvuxen Avenbok och en smidesportal.
Portalen är köpt på en av de större kedjorna för rätt många år sedan nu men verkar inte längre finnas kvar i sortimentet. Det växer faktiskt lavor på den!
Den är i svartlackad metall och har en eller två klematis och en variegerad kaprifol som sällskap.

Visst leds blicken till portalens öppning och skapar lite nyfikenhet? Tillsammans med grusgången är det den riktningen som vi har tänkt att man ska vilja gå. Väl framme vid portalen blir det en kraftig vänstersväng och då kommer man in i ett nytt trädgårdsrum.

Portaler och andra byggnationer är ju ett sätt att skapa höjd och spänning. För visst är det mer spännande att undra vad som finns bakom knuten än att se alltihopa på en gång?!

//Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *