Lite intressant är det allt att se vem det var…

Spread the love for gardening!

Vintern har kommit med besked och har svept in hela trädgården i ett väldigt kallt men förstås väldigt vackert islandskap. På grenarna gnistrar det av iskristaller och snön knarrar ljudligt där man går. Katten vill knappt gå ut och ur skorstenen ryker det så där hemtrevligt, nästan som på film. Det är skönt att vara ledig och inomhus!

Hoppas att julfirandet varit till belåtenhet. Det blev en lugn och fin jul för oss. Inga gäster mer än den närmaste lilla familjen, men julmat, Kalle Anka och lite bordsspel.
Men nu är julen över och det blir lite välbehövlig vila innan året startar,

Efter julfirandet kommer längtan efter trädgården som ett brev på posten. I Facebookgrupperna syns det att några extra flitiga redan har börjat kolla på nätsidorna och kanske redan klickat hem sina första beställningar. Vi som inte riktigt kommit så långt kollar förstås in vad de har beställt och låter oss kanske lockas att klicka hem en liknande beställning. Lite sugen blir iallafall jag!

Med några dagar kvar till det nya året börjar det bli dags att börja smida planer, iallafall i tanken. Vad ska ske i trädgården nästa år? Någon trädgårdsresa? Något större inköp?

De dagar då jag har kommit ut i trädgården ser det verkligen ut som om jag inte direkt varit ensam där då fotspåren efter diverse djur löper som ett intensivt vägnät kors och tvärs över trädgården.

Jag är rätt säker på att det här är spår från räv. Klorna är framåt och det är ganska stora spår, betydligt större än kattens.

Förr om åren startade jag alltid sådderna på juldagen. Det var mysigt! Då fylldes köksbänken med jord, krukor och fröer i massor. Oj, det var tider det! 🙂 Numera sår jag inte så mycket…utan kollar mer var jag kan beställa plantor ifrån… Ja, var tid har sin charm. Så är det nog för de flesta!

Denna vinter var vi inte riktigt förberedda på att det skulle bli vinter… Ja det låter ju extremt puckat att erkänna och det blir ju vinter varje år eller hur, men så var det faktiskt. Så överallt i trädgården står det krattor och spadar, skottkärror och fyllda renskorgar. Till och med lilla damen står kvar ute och är kanske ännu vackrare med sitt täcke av snö.

Just nu är det -14 varje morron och det är på tok för kallt för att det ska vara hälsosamt! Tänker allra mest på växterna förstås!

I mellandagarna brukar jag klippa vindruvorna men nu är de täckta av snö så det får vänta lite tills jag iallafall ser dem. Bara det inte går för länge….

Det finns ju mycket att göra utomhus när det gäller att klippa. Äppelträden ska klippas och båda mina stora asklönnar är det jag brukar roa mig med att klippa under vintern.

Önskar dig en God fortsättning!

//Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *