Förväntningar inför 2022

Spread the love for gardening!

God fortsättning och Gott Nytt 2022!
Äntligen är det nytt år och ljuset är på väg tillbaka!
Visserligen har det varit kallt med snö rätt lång tid nu men under några dagar blev det faktiskt plusgrader.

Kollade efter de första snödropparna idag. 🙂 Det var nog i allra tidigaste laget för de hade bara kommit upp ca 1 cm. Men de små små gula spetsarna lös ändå upp ganska starkt bland allt annat i den lite bruna sörjan som råder nu, om jag får beskriva det så?! (det vita är snökorn)

.
Snödroppar är ju rätt speciella eftersom de verkligen är ett av de släkten som jag går och spanar efter. Har aldrig köpt några lökar själv och kommer troligen inte bli någon galantofil som det så tjusigt heter när intresset är väldigt stort för just snödroppar.
I England är snödroppar något som folk vallfärdar för att få se. Det finns trädgårdar som är öppna enbart för att visa sina snödroppar! Ja, så mycket annat blommar ju inte då men det finns faktiskt några fler vinterblommande växter…men de är inte många!

Året inleds ungefär som alla andra… det blir rundor i trädgården varje dag. Ibland åker arbetskläderna på och så blir någonting gjort, eller så blir det bara en liten promenad.

Jag funderar på när mördarsniglarna ska vakna. De ska definitivt få en match! Men jag har inte sett någon än!

Nya året ska väl alltid inledas med lite trädgårdsarbete, ska det inte det? Maken kom glatt in och berättade att han hade beställt grus. Jag hade ingen aning och vi hade inte diskuterat detta innan! Han satte igång direkt så på den här bilden är halva högen redan borta. Det blev väl ungefär 14 ton grus. De låter mycket men försvinner snabbt i en sån här parkliknande trädgård som vi har.
Idag var det en snötäckt hög upptäckte vi när vi kom ut. Det hindrade inte maken!

.
Men han hann ganska långt innan snön föll igen.

Här är den gången längs med den Engelska rabatten som ska få påfyllning. Resten av gångarna fick sin påfyllning förra året så det var bara denna långa kvar.
Vi har gått från kross till grus då vi har upptäckt att kross 0-18 (tror jag det heter) packas rätt hårt och är asjobbigt att krafsa. Det är ena styrkepasset!
Så nu lägger vi grus (utan stenmjölet) som då går betydligt lättare att krafsa antingen med Lucko hjulhacka med rensjärn eller med ett skaftrensjärn.

Nu faller snön ymnigt och det är dags att gå in!

.
Just nu känns ju våren långt borta men jag vet ju att vi snart är där igen och det ser jag fram emot! Tänk om vi vore mitt i detta underbara igen? Kan inte längta mer efter något! Jag tror inte det! Soltörstande som vi nordbor är!

Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *