Balsgårds Anna

Spread the love for gardening!

Oh, vilken utsökt blomma!
Fin doft också!

Sen slutar ovationerna…fast jag lär inte kunna göra mig av med henne!
Hon växer bra men stammarna har någon slags beläggning som gör att det ser sjukt ut. Det är inte barkfläck utan något annat.
Jag gjorde en radikal nerklippning 2021 och nu kommer nya friska skott så 2022 hoppas jag på fin blomning och lite mer friskt utseende.
Den är rotäkta och svensktillverkad.
Bladen har någon konstig åkomma också så de ser prickiga ut.
I Facebookgruppen Vi som stödjer svenska Rosensällskapet har vi diskuterat detta flera gånger då flera av oss ser detta på just denna rosen. Det verkar inte vara smittsamt.

Help Me Find säger:
Shrub.  
Coral and salmon-orange.  
Mild to strong fragrance.  
Medium to large, double (17-25 petals) bloom form.  Blooms in flushes throughout the season.  
Upright.  

Height: up to 6’7″ (up to 200cm).  Width: up to 4’11” (up to 150cm).    
Very vigorous.  Disease susceptibility: disease resistant, susceptible to blackspot , mildew resistant, rust resistant.  Needs little care; relatively disease-free and quite hardy.  Prune dead wood.  This rose was bred by Ulrika Carlson-Nilsson at The Swedish Agricultural University, Institute of Balsgård.


//Trädgårdshälsningar
Lillianna

One thought on “Balsgårds Anna

  1. Jag har odlat upp en sedan knappt 10 år, knappt 200 cm ifjol efter gödsling under några år och då trodde man att nu äntligen kommer den klara sig fint men den har nästan dött helt under vintern. Förstår inte vad som var så svårt just denna vinter, möjligen bristen på snö. Den har fått en del döda grenar varje vinter men i år var det riktigt illa. Bor i växtzon 4 (har jag trott), östra Värmland, Storfors kommun, någon km från närmsta sjö. Misstänker att det gränsar till zon 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *