Aldrig någonsin sett något liknande….

Spread the love for gardening!

Måste bara berätta vad jag såg på gräsmattan föra veckan. Det såg ut som om det låg något som katten lämnat efter sig, typ 2 råttsvansar eller nåt sånt. Inte för att vi har råttor på tomten men ungarna hade tamråttor som husdjur under några år när de var små…så jag vet hur råttsvansar ser ut. De här var lite randiga på tvären och bruna…så råttsvans var det första som jag kom att tänka på.

De var långa och låg uträckta mot varandra. I mitten på detta ’streck’ var det något ljust rosa som inte riktigt såg ut att höra ihop med svansarna.

Jag stod där och tittade i några sekunder och sen såg jag en liten gren ligga i närheten så jag sträckte mig efter den och tänkte peta på svansarna för att se mer.
Då sa det typ slurp (ljudlöst förstås) och dessa svansar sögs snabbt ner i marken igen i varsitt hål i varsin ände av denna uppenbarelse.

Hm, vad kunde detta vara…..?

Eftersom de gick ner i jorden så måste det ha varit mask! När jag kom in googlade jag på mask och fick bekräftat att jag alltså sett maskar som parade sig! Det såg inte helt trevligt ut….:-)

Jag har levt i trädgården mer än 20 år och aldrig sett detta innan! Vi har mycket mask i marken och även i komposten!
Har du sett maskar para sig?

//Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *