Cadwell Hill Barn – så som i himmelen!

Spread the love for gardening!

Här kommer fortsättningen på min fantastiska Englandsresa 2011. Inlägget är publicerat en gång tidigare.

Andra natten, efter att ha besökt Waterperry garden (se tidigare inlägg) lotsades vi ut på landet. Långt ut på landet! A-M (min reskompis) hade mailat med en kvinna som ägde ett B&B i området. Såg väldigt fint ut på bild.

Vi hade köpt ett kontantkort till A-M’s nyinköpta telefon för att kunna ringa inom landet och dessutom surfa. Med en ny telefon i handen och ett telefonnät som inte är i närheten av det vi har hemma, eller så är det helt enkelt bara väldigt annorlunda, tog det flera dagar innan vi fick support och kunde få allt att fungera. Så vi kunde ta emot samtal men inte ringa…..

Alltså var vi på väg ut på landet, med endast koordinater till byn vi skulle till och det började mörkna.

Vi körde ut bland åkrarna och kommer in i världens sötaste by. Mörka stenar och stenhus med charm. (Trähus verkar inte existera i England, inte på landsbygden iallafall.) Alla husen har egna namn. Inga gatnamn då utan personliga husnamn. De slutar på Barn, Hill, Farm och Manor.

Vi hittar inte förstås. Åker fram och tillbaka i den här byn. Har ingen aning om vart vi ska. Stannar till vid byns kyrka och ser en röd telefonkiosk. Ser mycket pittoreskt ut. Lyckas ringa på den knäppa telefonen. B & B ägarinnan skickar ut en bil efter oss. Han hittar oss och vi följer efter. Nu är det becksvart och vi hade aldrig hittat på egen hand vilket vi villigt erkänner….

Framme vid huset möts vi av en mycket charmant kvinna. Hon välkomnar oss och och visar oss in. Hela huset är upplyst och vi tror att vi har stigit rakt in i en artikel från en inredningstidning! Så snyggt! Pampigt och så långt ifrån IKEA man kan komma! Vi är förstummade.

Huset har 2 ingångar på motsatta sidor. Ena utgången leder ut i trädgården. Den kan vi bara ana, för det är mörkt. Men, vi blir lovade en visning dagen efter. Elisabeth frågar om vi vill ha té men vi är trötta och tackar nej.

Här är vårt sovrum. (Vi hade inte räknat med att dela säng, men nu fanns det inget annat så det var bara att krypa ner….

Morronen därpå serverades vi frukost vid det här tjusiga bordet.

Hon driver sitt B & B för sällskapets skull så när vi blivit serverade ber vi henne sätta sig hos oss. Det är så intressant att träffa människor från andra länder. Naturligtvis har vi trädgårdsintresset gemensamt men vi hinner in på en hel del andra ämnen med. Hon är verkligen jättetrevlig och vi pratar i munnen på varandra alla 3.

Vi är nog ganska intensiva både jag och A-M, men vi har väldigt roligt tillsammans!
Elisabeth ger oss en riktig engelsk frukost med bacon och ägg, kaffe, toast och juice. Verkligen gott!

I vasen står en fröställning från en jätte allium.
Taklampan har elektriska ljus, så den lös över oss kvällen innan.

Efter frukosten får vi en husvisning. Elisabeth är nyfiken på hur det ser ut hemma hos oss och vi försöker beskriva. Vi pratar om den nordiska inredningstrenden som råder med vitt, vitt, vitt och ljust trä. Hon tilltalas av det oxå visar det sig.

Det är underligt. Med vissa människor känns det som om man alltid har känt varandra, samtalet bara forsar fram. Jag är ganska säker på att det var ömsesidigt!

Allting i hela huset är mycket snyggt komponerat. Gediget, med stil.  Elisabeth vet vad hon gjorde, men så är detta inte heller hennes första hus. Vackra gobelänger klär väggar och det hänger tjocka tyger som draperier här och där.

Stilfulla arrangemang på alla bord och ytor.

Här har vi kommit upp på övervåningen. Som vi har för oss själva. Är det inte vackert som en dröm! Men jag skulle inte våga ha mina 3 barn därinne, haha.
Nu hade vi inte så mycket tid över att slå oss ned. Snarare bråttom ut i henne vackra trädgård för att få se och njuta ännu en stund innan vi ska vidare till dagens planerade utflyktsmål.

Vi får till och med titta in i köket. Elisabeth skyndar sig att plocka ner BH och trosor som händer på tork men jag ber henne hänga upp strumporna igen så jag hinner ta ett kort. Tycker detta är urcharmigt!!

Nästa inlägg blir från Elisabeths underbara trädgård!

/Lillianna

One thought on “Cadwell Hill Barn – så som i himmelen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *