Besök hos Anna Sandri på Öland

Spread the love for gardening!

Nyligen gick evenemanget Öland Spirar av stapeln för nionde gången. Jag har inte tidigare besökt Öland för just den här anledningen men nu var det alltså dags.
Vi var 2 husbilar som tog oss runt på ett antal av de öppna trädgårdarna och en plantskola.

En trädgård som vi besökte var Annas trädgård. Kolla gärna in hennes Instagram!

Hon har en jättefin trädgård som verkligen sprakade av färg!

Hon beskrev den med orden Vårlökar i överflöd – färgexplosion och jag håller helt med om den beskrivningen.
Då visningen var mitt i corona pandemin och vi inte var ensamma i hennes trädgård hann vi inte prata mer än att säga hej och fråga om de var OK att fotografera.

Här kommer några bilder från hennes oas!

Vädret är så där…det hänger i luften men vi hoppas på att slippa. Förberedda med kepsar så att vi inte ska känna oss helt dränkta!

Jag försöker alltid att fota när det inte är människor i bild, så är det för mycket folk i vägen tar jag en promenix nån annanstans och återkommer.

Det här är inte bara en vårträdgård. Tittar du lite mer nogrannt ser du att det finns växter som kommer blomma senare på säsongen… Det finns en hel del pioner av olika sorter, rosor, nävor och buskar.

Maskrosorna, som jag antar är sparade för bina lyser i kapp med de röda tulpanerna. Det här är en bigård oxå och på gårdsplanen står det ett bord med honungsburkar som besökarna kan köpa.

Julrosorna sjunger på sista versen och passar inte riktigt ihop med tulpanerna men sånt är livet!
Jag gissar på att tulpanerna är av sorten Darwin, som snällt återkommer år efter år!
Såna ska man håll utkik efter när det är dags för lökshopping på hösten!

Den här stocken tyckte jag låg fint mitt bland tulpanerna och julrosorna! Det är ett väldigt bra ställe för insekter att ha någon gammal ved liggandes i trädgården och särskilt ett som är ihåligt av ålder. Den kommer vara barnkammare åt många nyttoinsekter!

När jag såg de formklippta spireorna blev jag jätteglad! Det är en av mina absoluta favoriter och jag samlar på dem! Som tur är finns det många och det kommer alltid några nya varje år! Det är små spireor som inte tar sig över 90cm utan snällt håller sig i en ganska kompakt och fin form. Blomfärgen brukar variera mellan rosa och vitt men det är för bladen man har dem! Lättskötta och lättplacerade. Dessutom extremt lätta att föröka. Klipp bara av en lång gren på tidiga vår eller sen höst och stick ner där du vill ha den!

Tack för titten Anna! PinktTownRoses följer dig på Instagram nu!

//Trädgårdshälsningar
Lillianna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *